[maxbutton id=”40″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/” ][maxbutton id=”39″][maxbutton id=”38″ url=http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/analise-de-palavras/][maxbutton id=”42″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/analise-de-gramatica/” ][maxbutton id=”46″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-1/”][maxbutton id=”47″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-2/”][maxbutton id=”48″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-3/”][maxbutton id=”49″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-4/”][maxbutton id=”50″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-5/”][maxbutton id=”51″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-6/”][maxbutton id=”52″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/lofoten-exercicio-7/”][maxbutton id=”41″ url=”http://practiceyournorwegian.com/b2-exercicios-de-leitura/lofoten/analise-de-palavras/”]


Vilt, vakkert og hvite strender

Lofoten er kjent for godt fiske, storslått natur og idylliske fiskevær. Padle havkajakk mellom øyene, fang en ekte lofottorsk eller speid etter havørn som svever over himmelen.

Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader.

foto de Vidar Nordli-Mathisen
foto de Vidar Nordli-Mathisen

Vil du ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet. I øygruppens varierende landskap kan du vandre, fiske, dra på havrafting eller dykke. Fjelltoppene frister både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse. Lofoten er også et av Norges beste, og verdens nordligste, områder for surfing. I dag finnes det mange måter å reise til Lofoten på.

Lofoten har sterke bånd til vikingtiden, og på Lofotr Vikingmuseum kan du reise tilbake i tiden. På Borg har arkeologer gravd frem rester etter det største huset som noen gang er funnet fra vikingtiden. Huset skal ha vært setet til en av de mektigste høvdingene i Nord-Norge, og har blitt rekonstruert som et levende museum.

Vinterfisket har vært, og er, en bærebjelke for regionen. Her kan du oppleve spenningen og atmosfæren om bord i en fiskebåt. Tørrfisk er hovedingrediens i mange av de smakfulle rettene som serveres på de lokale restaurantene, og fås også som snacks i de fleste butikkene. Øyene er også kjent for sine mange fiskevær, der du kan leie en rorbu og nyte den vakre naturen fra «fjærsteinan».

Lofoten er i gang med arbeidet for å oppnå merket for Bærekraftig reisemål, et kvalitetsmerke for destinasjoner som har startet systematisk jobbing for å redusere reiselivets negative påvirkning på lokalsamfunnet. Målet er å gi gjestene gode opplevelser, samtidig som man tar vare på stedets natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og også er økonomisk levedyktige.

Det skiftende været og vakre lyset har trukket mange kunstnere til øygruppen, noe som viser seg i de mange kunstgalleriene og fotoutstillingene du finner på din vei. Fra mai til midten av juli kan du oppleve midnattssol, mens nordlyset ofte gnistrer mellom september og midten av april.

 

Retirado do website Visit Norway, clique aqui para abrir o link